Basstown

Basstown er en bugnende fuld by i den sydlige ende af Cara Fahd, nær der hvor to meget store floder mødes. 

Cara Fahd er en erklæret ork nation, hvilket gør tilværelsen .. besværlig, for folk der ikke er så heldige at være født som orker. De fleste Unjorts (ikke orker) der før boede i det område der blev til Cara Fahd, og for manges tilfælde før holdt orker som slaver, er blevet drevet fra hus og hjem, og har samlet sig i Basstown og nabobyen Kerup. 

Det kom til træfninger mellem bander af orker, som fandt deres forrige ejere sårbare og nemme at finde, og der var optræk til en væbnet opstand. Da det så ud til at blive til åben krig, satte Krathis Gron, lederen af Cara Fahd, foden ned, indsatte en guvernør og en stor styrke soldater. Lederne af den ulmende opstand blev eksporteret langt væk, og angreb fra ork scorchers kom til en brat, blodig ende. 

Ca. samtidig med at det skete, samledes en stor hær af folk fra hele Barsaive for at vælte Theranernes største udpost i provinsen, Sky Point, som ligger nogle hundrede kilometer sydvest for Cara Fahd, og det lykkedes under megen bulder af ildkanoner, flappen af dragevinger, mægtige heltegerninger og stortslået magi; det gloriøse Theranske Imperium er stort set drevet ud af området, og både Sky Point og den nærliggende storby Vivaine er ødelagt og brændt ned. 

Det er nu fem år siden, og der er en urolig, skrøbelig fred mellem orker og unjorts i Basstown, og der er aldrig langt til en patrulje af ork soldater i byen. 

Det er et velbetalt og endeløst job at skrubbe racistisk propaganda fra begge sider af murene i byerne, og der er stadig en rimelig stor del af befolkningen der ønsker at finde et andet sted at bo. Trods det er både Basstown og Kerup vokset meget, og der er opstået mere eller mindre organiserede forstader begge steder, samtidig med at oplandet mellem dem er blevet bosat. 

Face: Hrath Bellows

Basstown

En Strålende Fremtid LarsGottlieb LarsGottlieb